Moni vastaantuleva löyhkää turhalta huolelta, älyttömältä stressiltä ja kantaa mukanaan painavaa sontasäkkiä, joka vetää hartioita kumaraan. Noita pökäleitä lisäksi suolletaan suusta kovin helposti toistenkin naamaan. Ikävien tunteiden lemu lisäksi tarttuu pelkästään sillä, että on samassa huoneessa.
Jo pieni lapsi tietää, että jokapäiväinen peppupesu ja saippuan käyttäminen pöpöjen torjumiseksi on tärkeää. Meille on jo pienestä pitäen opetettu, miten keho pidetään puhtaana. Samaan aikaan sotkemme mieltämme ihan omaehtoisesti ja jäämme usein pitkiksikin ajoiksi rypemään jätteessä.
Toisaalta ei ole ihmisen omaa syytä, että lemuaa, jos ei ole koskaan oppinut taitoja, joilla pitää itsensä puhtaana.
Kerron sinulle nyt kaksi mielen hygienian peruspilaria
1. Päätä mihin kiinnität huomiota
Useimmiten huomiomme kiinnittyy automaatiolla sinne, missä mielemme luulee olevan jotain huomionarvoista. Uhat, huonot uutiset, kauhuskenaariot ja skandaalit ovat syystä suosittua materiaalia uutisissa ja media-alustoilla sekä myyvät parhaiten. Mielemme pyörittää sisällään niitä asioita, joita sinne päästämme ja myös tunteisiin, joita koemme.
Itse en esimerkiksi ole katsonut tai lukenut uutisia vuosiin. Se on vähentänyt stressiä ja huolta huomattavasti. Pystyn paremmin olla murehtimatta asioista, joihin en voi vaikuttaa, koska niitä ei jatkuvasti tupata nenän eteen. Koen saavani paljon enemmän hyvää aikaan ympärilläni, kun sontasäkkini on pienempi. Pystyn siis keskittymään enemmän niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa.
2. Tunnista stressi ja palaudu
Stressi on erityisen raskas ja haiseva pökäle mukana kannettavaksi. Se aiheuttaa oireina negatiivisia tunteita, ärtyneisyyttä, huolta… eli lisää löyhkää, joka taas edelleen vahvistaa sitä stressipökälettä.. Tästä syntyy kierre, jonka pelkkä ajatteleminen saa mulla aikaan halun mennä suihkuun.
Kun tunnistaa tuon lemun stressin oireeksi osaat myös käyttää oikeanlaista saippuaa. Ei tarvitse tehdä muuta kuin palautua stressistä niin kappas lemu ja huolet katoavat kuin pesusienen heilautuksella!
Olisiko sinulle hyötyä rajoittaa uutisten katsomista vaikkapa vain 1-2 kertaan per päivä?
Voisitko tietoisesti pyrkiä tuomaan iloa itsellesi ja ympärillesi?
Miten voit jatkossa tunnistaa stressin entistä nopeammin ja palautua tehokkaammin?
Comentarii