top of page
Etsi

Myyttejä tehokkuudesta, joita moni edelleen levittää (ethän ole yksi heistä)

Päivitetty: 5. toukok. 2022Nyt haluan purkaa nämä väärät käsitykset tehokkuudesta lopullisesti! Kuulen edelleen ihmisten kehuskelevan ylipitkillä työpäivillä, vähillä yöunilla ja sillä, miten ovat jatkuvasti saatavilla.


Uskotko itse, joku sinun työpaikallasi tai lähipiirissäsi edelleen, että

"Kaikki mihin ryhtyy täytyy tehdä täydellisesti"

"Jatkuvasti tarvitsee saada jotain aikaiseksi"

"Muut eivät arvosta minua, jos en ole aina käytettävissä ja sano kyllä"

"Nyt täytyy vaan jaksaa, lepään sitten kun..."


Nykytiedon valossa tehokkuus tulee palautumisen ja tasapainon kautta. Tätä tulisi ajatella pitkän tähtäimen kautta sen sijaan, että pyritään jatkuvaan ylisuoriutumiseen. Voin vain kuvitella työilmapiirin paikassa, jossa ihmisistä puristetaan jatkuvasti mehut pois ja arvaan myös, että perhekin näillä ihmisillä kärsii väsymyksen ja lyhyen pinnan seurauksena.


Huippu-urheilussa palautumisen tärkeys ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vaikutus parhaan suoriutumisen aikaansaamiseksi on jo huomattu. Mutta entä me arki- ja yrityselämän suorittajat? Paljon on tehtävää vielä jäljellä.


Asiakkaideni kautta olen saanut olla avuksi monessa stressi- ja uupumustarinassa. Taustalla on usein esimerkiksi perfektionismia, itsensä arvottamista aikaansaamisen kautta, omien rajojen ylittämistä ja itsensä vertailua muihin.


Minulla on myös omakohtainen kokemus tästä. Teini-ikäisenä keskiarvoni oli 9,4 ja yliopistoaikana kävin lisäksi sekä töissä että toimin yrittäjänä. Ei siis kohtuudesta tietoakaan! Voit kuvitella, että sain tehdä työtä pitkän aikaa omien ajatus- ja käytösmallieni kanssa. Vasta oma uupumuskokemus pakotti oppimaan, että 1) olen ja saan olla vain ihminen sekä 2) minun täytyy asettaa oma hyvinvointini muun edelle.


Jos kuppi on tyhjä, ei siitä ole paljoa jaettavaa mihinkään tärkeään. Kun tätä jatkuu pitkään, ei mikään oikein edes tunnu mukavalta. Tämä on viesti siitä, että pitäisi himmata. Edelleen helposti kuuntelemme kuitenkin ennemmin sitä ääntä, joka piiskaa jaksamaan ja jatkamaan oman hyvinvoinnin kustannuksella. Tuo ääni tulee valheellisista uskomuksista, joita edelleen moni ihannoi ja levittää ympärilleen.


Heitetään nämä väärät mallit yhdessä nyt viimeistään kankkulan kaivoon! Huolehditaan itsestämme oikeasti ja seurauksena tulee menestys!


  • Oletko samaa mieltä?

  • Oletko sinä jo niiden ihmisten joukossa, jotka ovat ottaneet tämän asian opiksi?

  • Millaisia uskomuksia sinun tarvitsee ehkä vielä työstää?

9 katselukertaa

Comments


bottom of page