top of page
Jenika Silosuo_standing.png

Arki ja vapaa-aika

" Arjessani huomaa selkeästi, kuinka paljon arvostan tasapainoa ja itsestä huolehtimista, vaikka en oikeastaan erota työtä ja vapaa-aikaa. Enemmänkin jaan arkeni kuluttaviin ja palauttaviin sekä sisältöä ja hyvinvointia tuottaviin asioihin. Tämä ehkä siksikin, että tekisin suurta osaa työhöni kuuluvista asioista vapaa-aikana, jos ammattini olisi toinen. Ajattelen paljon myös arjen osa-alueiden tasapainoa, mikä mahdollistaa jaksamisen pitkässä juoksussa.

Herään aamuisin tavallisuudella klo 9-10 välillä, käyn koiran kanssa lenkillä ja juon aamukahvin rauhassa pohtien samalla, mitä kaikkea hienoa päivän aikana tapahtuu. Menen koneelle usein vasta puolilta päivin suunnittelemaan ja hoitamaan hallinnollisia juttuja. Näistä asioista osa tuntuu välillä työltä. Mikäli työskentelen koko päivän koneella otan miltei poikkeuksetta päiväunet jossain vaiheessa ja pidän hyviä taukoja saadakseni estettyä pitkästä näytön tuijottamisesta ja ajatustyöstä syntyvää aivosumua. Koneen pyrin laittamaan kiinni viimeistään klo 20 joka ilta, toki aina siinä onnistumatta.

Niinä päivinä. kun kohtaan ihmisiä pääni on usein ajauksia ja ideoita täynnä, joten annan mielikuvitukselle tilaa rentoutumalla vaikka käsityön tai kävelyn parissa. Saan asiat parhaiten vietyä käytäntöön seuraavana päivänä, kun ajatuksille on antanut rauhassa aikaa jäsentyä.

Iltaisin luen tai kuuntelen paljon myös fiktiota. Olen erityisen mieltynyt fantasiakirjallisuuteen, jota ahmin välillä kuin huomaamatta satoja sivuja. Menenkin usein sänkyyn rauhoittumaan kirjan ääreen jo parikin tuntia ennen uniaikaa. Viimeisenä koitan joka ilta muistaa pienen kiitollisuushetken.

Viikonloppuisin käyn rentoutumassa joko ryhmässä, kylmässä vedessä tai luonnossa, koska tarvitsen mielen kovalevyn tyhjentämistä säännöllisesti. Muutoin vietän aikaa perheen ja rakkaiden kanssa sekä käyn kursseilla hankkimasta lisää tieto-taitoa ja ideoita.

 

Elämän muutoksissa arjen tasapainon hakeminen ja ylläpitäminen on jatkuvaa työtä, joka kuitenkin palkitsee. Kaiken kaikkiaan koen elämäni hyvin merkitykselliseksi ja ihanaksi" -Jenika

Jenika valmentajana

"Ensisijaisesti haluan auttaa jokaista löytämään itselle ja kyseiselle elämäntilanteelle sopivat työkalut arjen ja mielen hallintaan. Harvoin on olemassa yhtä yleisavainta jokaiseen lukkoon, vaan useimmin solmut avataan itsetuntemuksen ja oikeiden tekniikoiden soveltamisen kautta. En siis niinkään pyri tarjoamaan tarkkaan noudatettavia reseptejä, vaan autan jokaista eteenpäin omalla tavalla.

Valmentajana olen tasavertainen kumppani asiakkaalleni ja yhdessä löydämme keinot tavoitteen saavuttamiseksi. Pyrin parhaani mukaan tukemaan jokaista tämän omista tarpeista käsin antamalla sitä, mistä kulloinkin on eniten hyötyä. Kuuntelen, annan näkökulmaa, oivallutan esimerkkien kautta, autan löytämään apukeinoja, jaan tietoa, tsemppaan ja olen läsnä, mitä tavoitteen saavuttaminen ja asiakas kulloinkin tarvitsevat

Tällä hetkellä tärkein missioni ja intohimoni on tuoda mielenhallinnan tieto-taito osaksi suomalaisten jokapäiväistä arkea. Käytännön työssä tämä tarkoittaa jatkuvaa opiskelua ja työkalujen keräämistä, jotta voin jakaa niitä eteenpäin."

- Jenika

Ohjaajana Jenika pyrkii isommassakin ryhmässä haastamaan jokaista pohtimaan aiheita oman elämänsä lähtökohdista. Henkilökohtaiset esimerkit, huumori ja itseironia luovat henkilökohtaisen tunnelman ja lämmittävät yleisön nopeasti. Pitkissä koulutuksissa on huomioitu keskittymisen ylläpitäminen muiden muassa erilaisten aktivoivien harjoitteiden ja keskustelun avulla. 

Koulutus ja tausta

Kliininen hypnoterapeutti / ICH Clinical Hypnosis

NLP Master Practitioner / NLP-yhdistys

Ratkaisukeskeinen Life Coach -valmentaja/ Valmentamo

Mentaalivalmentaja / Suomen Hypnoosiliitto

Hypnoosiohjaaja / Suomen Hypnoosiliitto

Eroon tupakasta vertaisohjaaja / Keuhkoterveysjr. Filha

Rentoutusohjaaja / Suomen Hypnoosiliitto

Kauppatieteiden kandidatti KTK / Turun yliopisto

"Vuoden 2017 alussa jättäydyin kokonaan pois taloushallinnon alata, jossa toimin viitisen vuotta esimerkiksi talouspäällikkönä ja tilintarkastajana. Työupumus ja kokemuksistani saatu itsevarmuus antoivat rohkeutta vaihtaa turvallinen ura kutsumukseen. Päätin, että voin menestyä myös tekemällä asioita, joihin haluan panostaa palavan intohimon ja mielenkiinnon vuoksi. Olin jo pitkään harrastanut itsetutkiskelua ja NLP:tä, käynyt moninaisia kursseja itsetuntemukseen liittyen sekä opiskellut itsenäisesti psykologiaa. Nyt oli kuitenkin aika tehdä rakkaasta harrastuksesta ammatti.

 

Tein tuolloin aika kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen vaihtaen työnkuvan lisäksi myös paikkakuntaa. Porista Tampereelle kotiuduttuani otin harjoitusmielessä asiakkaita ja ohjasin vapaaehtoistyönä ryhmärentoutuksia. Koulutin itseäni lisää mielen taitoihin liittyen, jotta voin antaa parasta tietoa ja palvelua asiakkailleni. Yritystoiminnan alettua oppimismatka jatkuu ja rakastan työtäni palavasti" -Jenika

Lisää Jenikan uratarinasta blogissa.

bottom of page