top of page
Etsi

Jenikan matka hyvinvointialan yrittäjäksi on kulkenut monen mutkan ja oppimiskokemuksen kautta

Päivitetty: 5. toukok. 2022

Yrittäjän taustaa

"Olen 30-vuotias Porista 2017 syksyllä Tampereelle muuttanut alan vaihtaja. Opiskelin yliopistossa neljä vuotta kauppatieteitä, erityisesti laskentatoimea ja yrittäjyyttä. Vuoden 2017 keväällä jätin kauppakorkeakoulun loppuopinnot ja taloushallinnon uran taakseni."

"Muutin 16-vuotiaana pois kotoa, ja siitä lähtien olen jatkuvasti ollut jonkinlaisessa työsuhteessa. IT-alan ja merkonomin ammattitutkintojen sekä lukion ajan tein osa-aikatöitä mm. öisin ja viikonloppuisin baarityöntekijänä. Toimeentulo ei tullut helpolla koulunkäynnin ohella, mutta opetti paljon. Ennen yliopistoon menoa vuonna 2011 olin pärjännyt ilman opintolainaa, ja kerryttänyt yli viisi vuotta työkokemusta sekalaisista työtehtävistä mm. baarityöntekijänä, siivojana, pakkaajana, kassanhoitajana, toimistoapulaisena ja puhelinmyyjänä."

"Kauppakorkeakoulussa ajauduin jo opiskeluaikana työtehtäviin, joihin pääseminen oli alunperin syy kauppatieteiden opiskeluun. Olin yliopistotutkintoni aikana samalla mm. johtoryhmän jäsen, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja, projektivastaava, yrittäjä, kirjanpitäjä, talouspäällikkö ja tilintarkastaja. Sain kuitenkin huomata, ettei ala ollut minua varten. Koin mm. tyytymättömyyttä, sillä en kokenut työtäni oikealla tavalla merkitykselliseksi; harmia, kun työilmapiiri oli usein kireä ja ennen kaikkea jatkuvaa kiirettä, koska aina asiat olisi pitänyt tehdä jo eilen valmiiksi. Töissä kohtaamani ihmiset olivat suurin osa hyvin stressaantuneita, ja jopa onnettomia."

"Sosiaalinen elämä ja itsestäni huolehtiminen jäivät kiireisen elämäntyylini seurauksena hyvin vähiin.

Yritin olla samaan aikaan opiskelija, yrittäjä ja työntekijä alalla, joka ei tuntunut oikealta. Vedin burn-outin, enkä voinut enää valehdella itselleni, että palkka olisi riittävä vastine elämästäni. Vaikka numeroiden pyörittely ja yrityksen talousasiat edelleen kiinnostivat, oli pakko vaihtaa suuntaa. Tämä teki kipeää, koska olin investoinut älyttömästi aikaani urapolun luomiseen ja ottanut lainaakin alan opiskeluun."

"Olin 20-vuotiaasta saakka mennyt laput silmillä tiettyyn suuntaan liian kovaa vauhtia. En tuolloin ollut ymmärtänyt omien intohimojen, motivaation ja hyvinvoinnin merkitystä, kun panostus oli täysin elämässä pärjäämisessä ja menestymisessä. Nyt on näkökulma kehittynyt enemmän siihen, että intohimon ja motivaation kautta syntyy sivutuotteena menestystä ja lisäksi tärkeintä eli hyvinvointia."

Alan vaihto

"Työt lopetettuani annoin itselleni aikaa ja todella aloin kuunnella itseäni. Normaalin toimintakyvyn palautuminen kesti noin neljä kuukautta. Tässä ajassa pääsin pikkuhiljaa taas palaamaan intohimojeni pariin, joita ovat aina olleet itsetutkiskelu, psykologia, hypnoosi, merkityksellisyys ja ihmisten auttaminen. Nämäkin pitkäaikaiset harrastukset olivat jääneet uran uurtamisen jalkoihin, kun tärkeintä oli vain jatkuvasti tulla toimeen ja edetä urapolulla. Nyt nämä intohimoni kohteet uudelleen löydettyäni totesin, että haluan todellakin tehdä työtä niiden asioiden parissa, joiden ymmärtämiseen olin käyttänyt vapaa-aikaani kuin huomaamatta varmaan enemmän kuin ammatti- ja yliopisto-opintoihini yhteensä."

"Olen viimeisen 2,5 vuoden aikana vaihtanut paikkakuntaa sekä uudelleenkouluttautunut NLP-practitioneriksi ja rentoutusvalmentajaksi. Tässä samalla olen hankkinut toimeentuloni osa-aikaisena postinjakajana. Valmistun kesällä hypnoosivalmentajaksi. Muina harrastuksina teen mm. vapaaehtoistyötä tukihenkilönä ja meditaatio-ohjaajana. Luen paljon sekä asiaa että hömppää. Innostun silloin tällöin myös tuottamaan tekstiä runojen tai blogikirjoitusten muodossa. Arkisempia mieltymyksiä ovat koirieni kanssa ulkoilu, ruoanlaitto ja kombuchan valmistus. Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, moraali ja välittäminen."

Yrityksen tulevaisuus

"MIETE oikeastaan syntyi vahvuuksieni ja intohimojeni pohjalta. Yritys on vasta aloittamassa taipalettaan, ja panokset ovat nyt hyvin suurelta osin asiakaskokemuksen parantamisessa ja viestinnän kehittämisessä. Toivon kovasti onnea ja menestystä MIETElle, ja uskon sillä olevan paljon arvokasta jaettavaa ihmisille. Mennään yksi askel kerrallaan ja katsotaan, mitä kaikkea hienoa taival tuo tullessaan!"

467 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page