Etsi

Mielikuvamatka hypnoosissa - oma kokemukseni ja soveltaminen valmennuksessa

Päivitetty: maalis 7

Koulutuspäivillä sain itse kokea pitkästä aikaa ohjatun hypnoosimatkan, jollaisia teen myös asiakkailleni. Tässä kyseisessä harjoituksessa tehtiin mielikuvamatka tapaamaan tulevaisuuden minää. Harjoituksen tarkoituksena on saada oivalluksia, luoda uskoa sekä voimistaa tulevaisuuden visiota. Ajattelin jakaa oman kokemukseni nyt teidän kanssanne.


Kerron jäljempänä lyhyesti myös tämänkaltaisen hypnoosin soveltamisesta asiakastyössä, sekä mitä hyötyä siitä voi olla osana mielen valmennusta.


MATKANI

Ohjaaja: "Keskity hengitykseesi. Anna itsesi rauhoittua kohti harjoitusta"

Hengittelin rauhassa. Käytin itselleni hyväksi kokemaani tekniikkaa, jossa kuvittelin jokaisen uloshengityksen vievän minua syvemmälle hypnoottiseen ja rauhalliseen tilaan.


Ohjaaja: "Näet edessäsi polun. Tuo polku on elämäsi optimaalinen polku"

Kuljin mielikuvassani polkua heinäpellon läpi. En nähnyt kauas edelle, mutta ajattelin, että niin se kuuluukin olla. Tieto siitä, että suunta oli oikea, riitti minulle. Eihän elämässäkään näe kuin seuraavaan askeleeseen saakka.


Ohjaaja: "Kuvittele, miten askellat polkua eteenpäin. Tunne polku jalkojesi alla"

Huomasin askeltavani kevyesti, mutta varovasti. Ajattelin, että miksi en voisi juosta eteenpäin ja päästä nopeasti eteenpäin. Jos kuljen turhaan hitaasti, en ehkä kerkeä määränpäähäni tämän elämän aikana. Olen myös todella malttamaton näkemään, mihin tämä elämä minua johtaa. Tällä polulla ei ole todellisia vaaroja tai muuta syytä, miksen voisi juosta. Kiihdytin askeliani ja aloin kiitää kevyesti kuin tuuli.


Ohjaaja: "Mitä kaikkea näet ympärilläsi, kun matkaat eteenpäin?"

Matkatessani rohkeasti eteenpäin huomasin, että kaikki tarpeeni tyydytettiin. Minulta ei puuttunut mitään ja oloni oli kevyt. Polku johdatti minut metsään. Näin kodikkaan ja kutsuvan hirsimökin. Epäröin, onko mökki osa haluamaani polkua vai jotain alitajunnassani, joka pyrkii pidättämään minut saavuttamasta haluamaani. Ajatus lepotauosta tuntui kuitenkin niin hyvältä, että jäin hetkeksi syömään ja nauttimaan kodin tunnelmasta. Kun jatkoin matkaa huomasin selässäni repun, johon olin pakannut mökistä minulle tärkeitä muistoja. Jos en tarvitse mitään ja kaikki tarpeeni tyydytetään matkalla, miksi ottaisin raskaan repun? Repun sisältö kuitenkin jollain tavalla tuntui tarpeelliselta. Päätin kuitenkin jättää repun mökin pihaan, kun lähdin jatkamaan matkaa. Olo jäi hieman haikeaksi.


Ohjaaja: "Huomaat, että joku tulee sinua vastaan. Se on tulevaisuuden minäsi"

Polkuni johti metsäaukealle, jossa minua tuli vastaan valkea hahmo. Tämä tulevaisuuden minäni tuntui itseäni kevyemmältä ja viisaammalta. Hän kertoi, että olen oikealla tiellä ja nyt kokemani epävarmuus mökin suhteen kyllä haihtuu. Otin itseäni kädestä kiinni ja lähdimme yhdessä jatkamaan matkaa.


MATKANI MERKITYS JA OIVALLUKSET

Tämä matka sisälsi minulle useita tärkeitä oivalluksia.


1) Polulla kulkeminen varovaisin askelin. Huomaan edelleen olevani liian varovainen päätöksissäni ja kulkevani hitaasti, vaikka voisin rohkeammin suunnata kohti asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Olen tehnyt tämän kanssa työtä jo todella paljon ja päässyt esimerkiksi muutoksen pelostani jo suurimmaksi osaksi, mutta edelleen huomaan turhaan pidätteleväni itseäni saavuttamasta asioita. Tämä harjoitus paljasti kehitystarpeen itsessäni.


2) Mökki. Olen elämäni aikana muuttanut 17 kertaa, vaikka olen luonteeltani turvallisuudenhakuinen ja paikkaan sito